Ik kom voor een operatie
Naar de OK
Voor uw operatie
Voor uw operatie heeft u eerst een gesprek met de arts. Deze vertelt u hoe de operatie verloopt. Vervolgens heeft u een gesprek met de apothekersassistent en de anesthesioloog. De apothekersassistent neemt uw medicijnen met u door. De anesthesioloog bespreekt met u wat voor soort anesthesie voor u het beste is. Bijvoorbeeld een ruggenprik, een lokale verdoving van een arm of been of een algehele verdoving (anesthesie).
Op de dag van uw operatie wordt u eerst op de afdeling voorbereid. Als u naar het operatiecentrum gaat, ontvangen onze medewerkers u op de zogenoemde Holding. Hier wordt u verder voorbereid op de operatie. Hierna wordt u door een anesthesiemedewerker naar de operatiekamer gebracht.
Lees meer over de voorbereiding van uw operatie.
Tijdens uw operatie
Op de operatiekamer krijgt u een infuus als u deze nog niet heeft. Ook wordt u aangesloten aan de bewakingsapparatuur. We meten uw bloeddruk en de hoeveelheid zuurstof in uw bloed en houden uw hartritme in de gaten. Voordat u de verdoving of narcose krijgt, neemt het operatieteam samen met u een aantal vragen door.
Lees meer over wat er tijdens uw operatie gebeurt.
Na uw operatie
Er wordt goed voor u gezorgd na de operatie. Meestal gaat u naar de uitslaapkamer (ook wel ‘verkoever’ genoemd). Hier blijft u tot u goed wakker bent. Ondergaat u een grote operatie of heeft u een hart- of longziekte? Dan wordt u na de operatie opgenomen op de Intensive Care (IC) of op de Post Anesthesia Care Unit (PACU). Soms kunt u snel weer naar huis en soms moet u een paar nachten in het LUMC blijven.
Contact en vragen
Neem bij vragen contact op met de afdeling Anesthesiologie:
- Telefonisch: 071 526 45 83
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur en 15.00 - 16.30 uur, vrijdag tot 16.00 uur. - Per e-mail: anst-posmedewerkers@lumc.nl