Landelijk Tekort aan Prednisolon 5 mg

12 juli 2024
leestijd
Momenteel is er een landelijk tekort aan prednisolon 5 mg, zoals ook het geval is bij vele andere geneesmiddelen. We willen u verzekeren dat wij er alles aan doen om dit geneesmiddel voor u beschikbaar te houden. Zo bieden we soms een ander merk aan, al dan niet met dezelfde sterkte of vorm.

Als u medicatie krijgt van de Poli Apotheek LUMC

Wij toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om prednisolon 5 mg te importeren. Dit betekend voor u dat het doosje en de tabletten er anders uit kunnen zien in vorm en kleur. De werkzame stof is hetzelfde.

Ook kan het LUMC Transplantatie Centrum en de Poli Apotheek een zogeheten therapeutisch alternatief aanbieden: predniSON. Prednison zelf is een niet-werkzame stof die pas in het lichaam door de lever wordt omgezet in de werkzame stof predniSOLON. Deze omzetting gaat zo snel en volledig dat het voor de werkzaamheid geen verschil maakt welke van de twee u gebruikt.

Als u medicatie krijgt van uw thuisapotheek

Uw eigen apotheek zal er ook alles aan doen om dit geneesmiddel voor u beschikbaar te houden. Zo kunnen zij ook een ander merk aanbieden, al dan niet met dezelfde sterkte of vorm. Ook kunnen zij toestemming vragen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om zelf prednisolon 5 mg voor u importeren.

Een therapeutisch alternatief is: predniSON. Prednison zelf is een niet-werkzame stof die pas in het lichaam door de lever wordt omgezet in de werkzame stof predniSOLON. Deze omzetting gaat zo snel en volledig dat het voor de werkzaamheid geen verschil maakt welke van de twee u gebruikt.

Wij raden u aan om uw huidige voorraad prednison zorgvuldig te beheren en vragen om uw begrip en geduld in deze situatie. Mocht u nog vragen hebben of verdere informatie nodig hebben, dan kunt u altijd contact opnemen via