Op de wondpoli krijgt u instructie, voorlichting, begeleiding en advies bij (complexe) wondbehandeling. De wondconsulent volgt het genezingsproces en stelt het behandelplan zo nodig bij.
Contact en locatie
Locatie
Contact
Wanneer u voor 11 uur mailt krijgt u dezelfde dag antwoord. Graag met vermelding van patiëntennummer en of naam+ geb. datum. Foto’s kunnen worden toegevoegd in de bijlage zodat wij de wond op afstand kunnen beoordelen.
Let op: Het Poligebouw Heelkunde,Orthopedieen Gipskamer is het buitenpoli-gebouw naast de parkeergarage. Dat is gebouw 14, route 1000.
De wondverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in complexe wondzorg. De wondverpleegkundigen werken nauw samen met vaatchirurgen, GE en oncologische chirurgen en trauma artsen van het LUMC maar ook met (wond)verpleegkundigen werkzaam in de thuiszorg.
Afspraak maken
Een nieuwe patiënt kan niet zelf bellen voor het maken van een afspraak.
Uw huisarts verwijst u door via Zorgdomein, Vervolgens wordt een afspraak ingepland en schriftelijk aan u doorgegeven.
Of
Na ontslag uit het ziekenhuis wordt de vervolgafspraak ingepland en schriftelijk aan u doorgegeven.
Handicap
…
Een nieuwe patiënt kan niet zelf bellen voor het maken van een afspraak.
Uw huisarts verwijst u door via Zorgdomein, Vervolgens wordt een afspraak ingepland en schriftelijk aan u doorgegeven.
Of
Na ontslag uit het ziekenhuis wordt de vervolgafspraak ingepland en schriftelijk aan u doorgegeven.
Handicap
Heeft u vanwege een handicap, of om een andere reden, meer tijd nodig voor uw afspraak of onderzoek? Laat dit ons weten. Er zijn vervoersrolstoelen in het gebouw aanwezig.
Wanneer u met een ambulance komt kan de afspraak alleen in de ochtend plaatsvinden in verband met de planning van de terugreis.
Afspraakbevestiging en herinnering
Als u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een e-mail en/of krijgt u een afspraakbrief thuisgestuurd. U kunt uw afspraak terugvinden en eventueel wijzigen in het patiëntportaal MijnLUMC. U leest daar wanneer en waar u wordt verwacht.
Kunt u al binnen enkele dagen na het maken van de afspraak terecht? Dan sturen we geen brief maar laten wij het telefonisch aan u weten.
Indien uw mobiele nummer bij ons bekend is ontvangt u 7 dagen voor uw afspraak een SMS met afspraakherinnering.
Als u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een e-mail en/of krijgt u een afspraakbrief thuisgestuurd. U kunt uw afspraak terugvinden in patiëntenportaal mijnLUMC. U leest daar wanneer en waar u wordt verwacht.
Een afspraak wijzigen is mogelijk. Een nieuwe afspraak maken kan bij drukte enige tijd duren.
Een second opinion is het oordeel of advies van een andere medische specialist dan uw behandelend arts. Als u twijfelt aan de diagnose of de voorgestelde behandeling van uw arts, dan kunt u om zo'n tweede mening vragen. Ook komt het voor dat uw behandelend arts voorstelt de mening van een andere arts te vragen.
Tijdens het eerste consult verzamelen we allerlei gegevens die nodig zijn om u de juiste wondzorg te kunnen geven. Soms is onderzoek nodig naar de oorzaak van het ontstaan van de wond. Dan kan bijvoorbeeld een vaatonderzoek, een röntgenfoto, een wondkweek of een biopsie worden afgesproken.
Complexe voetproblematiek wordt op het multidisciplinaire spreekuur gezien met een revalidatie arts, verpleegkundig specialist vaatchirurgie, een podoloog, een schoenmaker en een wondverpleegkundige. Dit spreekuur vindt plaats in het Level gebouw aan de Bargelaan in schoenwinkel de Kieviet.
Algemene informatie over een bezoek aan de polikliniek
Komt u voor een polibezoek naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)? Bereid u dan goed voor. Zeker voor een eerste afspraak voor uw onderzoek of behandeling. U krijgt nieuwe informatie en veel indrukken. Tijdens uw eerste afspraak bij de polikliniek stelt de arts u vaak enkele vragen over uw klachten. Eventueel doet de arts ook een klein lichamelijk onderzoek. Heeft u meerdere afspraken? Dan proberen we deze op dezelfde dag te plannen.
Bezoekt u het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voor een afspraak of behandeling? En is dit uw eerste afspraak? Meldt u zich dan ook eerst aan bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal. U krijgt dan een ticket waarmee u opgeroepen wordt bij de inschrijfbalie in de centrale hal om u in te schrijven. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.
Vervolgafspraak
Heeft u een vervolgafspraak? Meld u zich dan ook aan bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal van het ziekenhuis. U krijgt dan een ticket met een QR-code en een routenummer. Dit ticket gebruikt u voor de aanmeldzuil op de afdeling van uw afspraak.
Er zijn verschillende manieren om bij het LUMC in het centrum van Leiden te komen. Het LUMC ligt op loopafstand aan de achterzijde van station Leiden Centraal. Alle streekbussen naar Leiden stoppen ook bij Leiden Centraal. Een aantal bussen stopt naast het LUMC, halte Bargelaan (achterzijde van het station). Alle bussen stoppen op het busstation aan de voorzijde van het station.
Bezoekt u het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met de auto? U kunt parkeren in de parkeergarage van het LUMC. Ook zijn er andere parkeerterreinen waar u betaald kunt parkeren. Komt u met spoed naar het LUMC? Dan kunt u terecht op een spoedparkeerplaats bij de Spoedeisende hulp (SEH). U kunt hier alleen kort parkeren. Verder zijn er invalidenparkeerplaatsen, oplaadpalen voor elektrische auto’s en is er een fietsenstalling.
Voordat u naar het LUMC komt bekijk de bezoekersrichtlijnen voor veilige zorg
Om de veiligheid van onze patiënten en bezoekers te waarborgen, gelden er enkele algemene richtlijnen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hieronder vindt u de informatie die voor u van toepassing is. Lees deze informatie goed door voordat u naar het LUMC komt. Dan weet u wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek.
Het kabinet heeft besloten om de resterende coronamaatregelen landelijk los te laten. Het LUMC heeft daarop besloten om ook te versoepelen. Toch verdwijnen niet alle maatregelen. Voor de veiligheid van onze meest kwetsbare patiënten, gaan we over op algemene richtlijnen. Hiermee kunnen we deze groep zo goed mogelijk beschermen tegen luchtweginfecties.
Versoepelingen en richtlijnen voor bezoekers
De belangrijkste versoepeling is dat de bezoekersregeling van twee bezoekers per bezoek aan een patiënt, vervalt. Ook kunt u weer een begeleider meenemen naar uw afspraak.
De volgende maatregelen blijven van kracht:
We schudden geen handen in het LUMC.
Indien gewenst kunt u een mondneusmasker krijgen bij de hoofdingang.
Heeft u (lichte) klachten tijdens uw bezoek aan een polikliniek, houd dan zoveel mogelijk afstand en draag een mondneusmasker. Deze kunt u bij de hoofdingang of op de afdeling krijgen.
Onze zorgprofessionals dragen ook een mondneusmasker bij (lichte) klachten.
In de gebouwen van het LUMC blijven alcoholdispensers beschikbaar om uw handen te desinfecteren.
Wanneer u voor het eerste bezoek komt mag u zich laten inschrijven bij de centrale post inschrijvingsbalie in de hal. Er wordt dan ook een foto van u gemaakt die bij uw dossier wordt gevoegd.
Vervolgafspraak
U meldt zich aan bij de aanmeldzuil met uw ID/ Rijbewijs of paspoort.
Voorzieningen en activiteiten
In het poligebouw zijn 4 wachtkamers. Wanneer u zich heeft aangemeld krijgt u een kaart met een volgnummer en wachtkamernummer waar u kunt plaatsnemen. Op de wachtkamerschermen verschijnt uw volgnummer wanneer u aan de beurt bent.
In het polikliniekgebouw zijn (invalide)toiletten aanwezig.