LUMC als werkgever
Deel deze pagina
Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij volgens de meest actuele stand van de wetenschap geholpen worden. Zo worden onze studenten voorbereid op een leven lang innoveren en leren. Laten onderzoekers zich inspireren en toetsen zij hun bevindingen direct in de praktijk. Krijgt zorgpersoneel de kans om te werken met de nieuwste apparatuur. Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij geloven in genezen maar ook in voorkomen. Grensverleggend beter worden noemen we dat.
'We hebben ieder ons eigen vakgebied, maar samen zijn we één LUMC.'
Waar staan wij voor
Bij ons draag jij bij aan innovatieve zorg van vandaag én morgen. Dit doe je samen met collega's in het onderwijs, onderzoek en de zorg.
Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij Workplace Pride. Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. We hebben ieder ons eigen vakgebied, maar samen zijn we één LUMC.
Persoonlijke ontwikkeling
Het LUMC wordt gevormd door onze medewerkers. Talent, inzet en samenwerking bepalen de kwaliteit van werk. Wij geven je de ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We willen namelijk dat je met plezier bij ons blijft werken. Dit betekent dat wij ook graag in jou investeren. Je krijgt bij ons daarom ruim de mogelijkheid om relevante cursussen en trainingen te volgen.
LUMC Leerportaal
Zodra je in dienst bent bij het LUMC, krijg je toegang tot het LUMC Leerportaal. In dit leerportaal staat ons cursusaanbod op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leidinggeven en management, taal en schrijfvaardigheid, veiligheid en gezondheid, kwaliteitszorg en computervaardigheden. Voor specifieke groepen medewerkers kunnen wij bovendien een cursus op maat verzorgen. Onze cursussen zijn vrij toegankelijk en hier kun jij als werknemer direct gebruik van maken. Je kunt kiezen uit workshops, meerdaagse trainingen, maar ook e-learnings. Onze cursussen worden gegeven door ervaren trainers en helpen je bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Het loopbaancentrum
In welke functie je ook werkt bij het LUMC; bij ons kun je jezelf blijven ontwikkelen. Wij stimuleren persoonlijke ontwikkeling en denken graag mee over loopbaanmogelijkheden binnen en buiten het LUMC. Zo hebben we een digitaal Loopbaanportaal waar je tools en informatie vindt om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast kun je deelnemen aan onze workshops of in gesprek met 1 van onze loopbaanadviseurs die met je meedenken over jouw carrière, ontwikkeling en plannen voor de toekomst. Je krijgt geen pasklare antwoorden, wel inzichten, tips en vaardigheden om actief mee aan de slag te gaan.
Zorgopleidingen LUMC
Zorgopleidingen LUMC verzorgt basis- en gespecialiseerde opleidingen voor verpleegkundigen, opleidingen voor medisch ondersteunende beroepen, zoals klinisch perfusionist, operatieassistent en anesthesiemedewerker en tal van nascholingen voor diverse beroepsgroepen in de zorg.
Voor leidinggevenden
Voor leidinggevenden hebben we diverse tools, workshops, trainingen en programma’s beschikbaar waarbij jij je verder kunt ontwikkelen als leider. De komende jaren volgen alle leiders ook een intensief leiderschapsprogramma. Voor elk managementniveau is er een programma. Dat betekent dat je veel collega’s uit verschillende onderdelen van het LUMC ontmoet en elkaar helpt bij complexere vraagstukken.
Werk-privé balans
Het LUMC vindt een goede werk-privé balans belangrijk, wij bieden je dan ook de mogelijkheid om flexibel te werken. Dit houdt in dat wij uitrekenen hoeveel uur je gemiddeld per jaar werkt. Vervolgens maak jij afspraken met je leidinggevende over de verdeling van deze uren over het jaar. Als jij een werkweek van 36 uur hebt, kan dit in de praktijk betekenen dat jij de ene week 40 uur werkt en de andere week 32 uur. Wat wij je daarnaast nog meer te bieden hebben?
Thuiswerken
Het LUMC heeft een hybride (thuis)werkbeleid, waarbij medewerkers deels thuis kunnen werken. Voor het thuiswerken wordt per thuiswerkdag een thuiswerkvergoeding uitbetaald. Hoeveel dagen je thuis kunt werken, hangt af van de functiegroep waar je onder valt. Het percentage wat thuis gewerkt kan worden ligt tussen de 0% en 60% en gaat altijd in overleg met je leidinggevende.
Extra verlof
Het LUMC kent een flexibele verlofregeling. Op grond van de CAO heb je bij een fulltime dienstverband van 36 uur een vakantieaanspraak van 144 uur wettelijke en 28 uur bovenwettelijke vakantiedagen. Per 1 januari 2025 krijg je 144 uur wettelijke en 32 uur bovenwettelijke vakantie-uren.
Is dit niet genoeg? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om zelf extra verlof te kopen. Ook kun je uit verschillende bronnen sparen voor balansverlof, met als doel een betere werk- en privébalans. Daarnaast bieden wij ook andere verlofregelingen aan, zoals het calamiteiten- en zorgverlof.
Kinderopvang
Heb je kinderen en wil je gebruik maken van kinderopvang? Dat kan bij Langhors, het eigen kinderopvangcentrum van het LUMC. Al vanaf drie maanden zwangerschap kun je je bij Langhors inschrijven.
Kinderopvang
Heb je kinderen, dan wil je misschien gebruikmaken van kinderopvang. Wij werken samen met kinderdagverblijf Langhors, maar je kunt ook kiezen voor een andere organisatie.
Al vanaf het begin van de zwangerschap kan je je kind aanmelden bij Partou kinderopvang Langhorst. Dat is verstandig, omdat er soms wachtlijsten zijn.
Kinderopvang Langhors is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De exploitatie ervan hebben wij uitbesteed aan Partou. Langhors heeft een gemengde groep met in totaal 44 kindplaatsen. Daarvan zijn er 24 beschikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, 20 op woensdag en vrijdag. Het centrum is 52 weken per jaar op alle werkdagen geopend. De reguliere dagopvang is van 7.30 tot 18.30 uur. Eventueel is verlengde opvang vanaf 7.00 uur ook mogelijk.
Adres
Kindercentrum Langhors is gevestigd in het Poortgebouw van het LUMC.
Rijnsburgerweg 10
2333 AA Leiden
Kosten
De tarieven van Langhors staan op de website van Partou kinderopvang Langhors.
Vergoeding voor kinderopvang
Van het LUMC ontvang je geen vergoeding voor kinderopvang, omdat dit wettelijk via de Belastingdienst geregeld is. Hoeveel toeslag je van de Belastingdienst krijgt, hangt onder andere af van je inkomen en van het aantal contracturen van de ouder met de baan die het minste aantal uren werkt. Meer over de toeslag en hoe je die kunt aanvragen, lees je op de website van de Belastingdienst.
Waar vind je meer informatie?
- Op de website van Partou Langhors lees je meer over kindercentrum Langhors. Houd voor de tarieven en de aanmeldingsprocedure echter de informatie hierboven aan. Eventueel kun je altijd vragen stellen via langhors@smallsteps.nl.
- Op Rijksoverheid.nl vind je meer informatie over de kinderopvangtoeslag.
- Ook Belastingdienst.nl biedt veel informatie over de kinderopvangtoeslag.
- Binnen het LUMC kan je voor vragen over kinderopvang mailen naar Kinderopvang@lumc.nl.
Cao umc
Wanneer je bij ons komt werken, val je onder de cao voor de Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden je zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% (!) van je pensioenpremie betaalt. Dit betekent dat je nettoloon een stuk hoger kan uitvallen dan dat je in eerste instantie verwacht.
Voor alle functies zijn salarisschalen vastgesteld en geldt een minimum en maximum bedrag. Op basis van je opleiding en werkervaring maken we afspraken over de hoogte van het salaris. En bij sommige functies is zelfs de onregelmatigheidstoeslag (ORT) van toepassing.
Proefberekening
Via de website van Raet.nl kun je een bruto-netto proefberekening maken. Dat geeft je alvast een indruk van je netto salaris bij het LUMC. Let op dat je bij het maken van de berekening de branche “UMC-ABP” invult. Als je “Ziekenhuizen” invult krijg je namelijk een berekening op grond van de cao van de Algemene Ziekenhuizen en dan is je berekening anders. Een eventuele ORT is niet opgenomen in deze proefberekening.
Meer weten?
Bekijk de cao voor Universitair Medische Centra.
Rookvrije generatie
Het LUMC ziet graag dat kinderen rookvrij opgroeien en dat mensen niet in de verleiding komen een sigaret op te steken. Daarnaast hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. Niet alleen richting onze patiënten, maar ook naar onze bezoekers, collega’s, studenten én onze samenleving. Daarom zetten wij ons in voor een rookvrije generatie.
“Een rookvrij LUMC houdt in dat op ons hele terrein niet meer gerookt wordt. Dus ook niet op de stoep of voor de ingang van het complex. Iedereen moet onze gebouwen rookvrij kunnen betreden.”
Sinds december 2018 is ons (voor)terrein rookvrij en sinds 2020 is ons terrein helemaal rookvrij. Wij willen dat onze medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers zich bewust zijn van de risico’s van het roken en weten waar ze om hulp kunnen vragen als ze willen stoppen. Dit betekent dat als jij, als (toekomstig) collega van het LUMC, gebruik kan maken van het speciaal stoppen-met-roken programma van Sinefuma. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om je zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer je wilt stoppen met roken.
Zet jij je samen met ons in voor een rookvrije generatie?
Leiden, Stad van Ontdekkingen
Het LUMC ligt in het mooie Leiden, een stad waar veel te ontdekken, te zien en te beleven is. Het heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad. Zo heeft de Stad van Ontdekking de oudste universiteit van Nederland die tot de Europese top behoort op het gebied van onderwijs en onderzoek. Aan de Universiteit Leiden hebben ook een aantal leden van de koninklijke familie gestudeerd, waaronder koning Willem-Alexander.
Leiden is een universiteitsstad met een levendig centrum. In de historische binnenstad zijn veel kroegen, restaurants en eetcafés te vinden. Ook zijn er genoeg leuke winkels; van grote modeketens tot kleine boetiekjes. Daarnaast kent Leiden een prachtige grachtengordel. Wist jij bijvoorbeeld dat Leiden 28 kilometer aan grachten en singels, en maar liefst 88 bruggen telt? Na Amsterdam zijn dat de meeste kilometers aan water in een stad. Leiden moet je dus echt beleven vanaf het water!
Op cultureel gebied is er ook veel te ontdekken. Het is de stad waar kunstenaar Rembrandt van Rijn is geboren en getogen. In Leiden wandel je door 800 jaar zichtbare geschiedenis. De stad is bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus Botanicus, wevershuisjes, vele hofjes, twee grote (laat-) gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken. Zo heeft Leiden ook het oudste theater van Nederland: ‘De Leidse Schouwburg’.
Leiden ligt centraal gelegen midden in de Randstad, naast het Groene Hart en de Bollenstreek en vlakbij de kust. Verschillende grote, maar ook kleine ondernemingen zijn hier gevestigd, waaronder dus ook het LUMC. Het LUMC ligt naast het centraal station en is met bijna 9.000 werknemers de grootste werkgever in de regio. Dit maakt Leiden een interessante stad om in te wonen en te werken
En als je hier woont en/of werkt, mag je natuurlijk ook de jaarlijkse evenementen niet missen, zoals: de Lakenfeesten, Leiden Culinair, de Blues- en Jazzweek, Leiden Marathon en vooral niet te vergeten Leidens Ontzet!
Kortom, in Leiden zul je je nooit vervelen. Ontdek zelf wat hier allemaal te beleven is!