Symposium | Our Digital Future 2025
Kom ook naar deze inspirerende dag vol kennisdeling, ontmoetingen en innovaties voor ICT'ers en iedereen die beroepsmatig met ICT bezig is.
Details
-
LocatieLUMC Gebouw 3, Burumazaal (adres: Hippocratespad 21, 2333 ZD Leiden)
-
OrganisatorLUMC afd. IT&DI
Omschrijving
Op het symposium Our Digital Future 2025, dit jaar georganiseerd door het LUMC, staan inspirerende talks en waardevolle ontmoetingen centraal. Deze dag is speciaal voor ICT-professionals en iedereen die werkgerelateerd te maken heeft met ICT.
Bouw samen aan de digitale toekomst
Ontdek de nieuwste ontwikkelingen, deel kennis en expertise, en maak kennis met de partners: LUMC, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en Naturalis Biodiversity Center. Mis deze kans niet om je netwerk uit te breiden en samen te bouwen aan de digitale toekomst!
Programma
08.45 uur Inloop
09.15 uur Welkom, opening door IT-directeuren
LUMC: Jeroen van Rooden
Universiteit Leiden: Coen Glasbergen
Naturalis: Kees de Waard
Hogeschool Leiden: Wouter Zwaan
09.30 uur AI in de zorg: veel hype, steeds meer impact
Marieke van Buchem, LUMC
09.45 uur Ondersteuning van het Praktijkgericht Onderzoek
Wilco Zuijderduijn, Hogeschool Leiden
10.00 uur AI Nature for Citizen Science, Collection Management and Biomonitoring
Ni Yan, Naturalis
10.15 uur Netwerkmarkt en koffie/thee
11.00 uur FAIR Research Data Management
Titus Kretzschmar, Naturalis
11.15 uur Databeveiliging: Help Microsoft Copilot doorzoekt mijn data!
Erik Geraads, Universiteit Leiden
11.30 uur LUMC@Home: De toepassing van Telemonitoring in de Zorg; effectief, efficiënt en besparend
Karen Kloppenburg en Bas van Kan, LUMC
11.45 uur Benefit for all: eHealth en de rol van gedragsverandering in
gezondheid en preventie
Andrea Evers, Universiteit Leiden
12.15 uur Netwerkmarkt en lunch
13.30 uur Einde
13.00 - 14.00 uur Toegang tot Anatomisch Museum
Sprekers
De sprekers van Our Digital Future 2025.
-
Marieke van Buchem
Innovatiemanager AI van het LUMC- AI in de Zorg
Marieke van Buchem studeerde geneeskunde en medische informatiekunde, en rondde recent haar promotieonderzoek naar taalmodellen in de zorg af. Sinds de oprichting van Cairelab (het AI-expertisecentrum van het LUMC) in 2019 is ze betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van AI in de zorg. Als innovatiemanager AI houdt ze zich bezig met het vormen van de strategie en het ecosysteem om AI tot impact te laten leiden.
-
Wilco Zuijderduijn
Datasteward Hogeschool Leiden - Ondersteuning van het Praktijkgerichte onderzoek
Wilco Zuijderduijn heeft de opleiding Informatica gevolgd aan Hogeschool Leiden. Vanaf het tweede jaar van de opleiding heeft hij de specialisatie Business Data Management (BDAM) gevolgd, gericht op FAIR-datamanagement en data-analyse. Wilco is sinds drie jaar in dienst als datasteward en ondersteunt onderzoekers van de Hogeschool bij hun Research Data Management (RDM).
-
Ni Yan
Business Developer Naturalis - AI Nature
Als business developer AI ontwikkelt Ni Yan o.a. de business case en strategie van AI voor biodiversiteit, externe partnerschap en cliënten van bestaande en nieuwe Naturalis AI diensten, en alle samenwerkingsverband binnen en buiten Naturalis op dit onderwerp. Daarnaast coördineert Ni Yan een aantal AI-initiatieven binnen Naturalis.
-
Titus Kretzschmar
Product Owner IT Infrastructuur Naturalis - FAIR Research Data Management
Titus Kretzschmar is de Product Owner van het Core IT-infrastructuurteam, dat verantwoordelijk is voor het beheer en de ontwikkeling van de IT-infrastructuur en de infrastructurele diensten. Naast zijn rol als Product Owner houdt Titus zich bezig met architecturale vraagstukken.
-
Erik Geraads
Product Manager Universiteit Leiden - Databeveiliging in Office365
Erik Geraads is Product Manager bij de Universiteit Leiden. Als Product Owner Workspace heeft hij de afgelopen jaren zijn focus gelegd op de implementatie van het Hybride werken. Door de succesvolle integratie van Office 365 en de nieuwe Windows 11 werkplek heeft de Universiteit een moderne en flexibele werkomgeving kunnen creëren.
-
Karen Kloppenburg
Projectmanager IT&DI - LUMC@Home
Karen Kloppenburg studeerde Medische Informatiekunde en Health Care Management waarin het snijvlak tussen Zorg & IT altijd centraal stond. Daarna ging zij als consultant aan de slag waarbij ze voor verschillende zorgorganisaties gewerkt heeft aan het verbeteren, implementeren en optimaliseren van IT oplossingen. Sinds november is ze in dienst bij het LUMC om het programma LUMC@Home verder te brengen vanuit haar rol als projectmanager.
-
Bas van Kan
Projectmanager IT&DI - LUMC@Home
Bas van Kan studeerde Informatietechniek en heeft ruime ervaring in ICT projecten. Voornamelijk op het gebied van ICT-infrastructuren, datacenters en grootschalige uitrol van werkplekken. Sinds september is hij in dienst als ICT-projectmanager om de bouw, integratie en inbeheername van het LUMC@Home telemonitoring platform aan te sturen.
-
Andrea Evers
Hoogleraar Gezondheidspsychologie - Benefit for all: eHealth en de rol van gedragsverandering in gezondheid en preventie
Andrea Evers (website: https://www.andreaevers.nl/ is hoogleraar Gezondheidspsychologie aan van de Universiteit Leiden. Zij leidt een innovatief, grensoverschrijdend onderzoeksprogramma naar de invloed van psychologische factoren op lichamelijke klachten en aandoeningen. Tevens is zij als Medical Delta hoogleraar Healthy Society verbonden aan de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarbij zij zich richt zich op factoren die bijdragen aan een gezonde samenleving, zoals leefstijl, preventie en verandering van gezondheidsgedrag.