Van Krevelenwebinar | Eetstoornissen

De Van Krevelenlezingen cyclus is een samenwerking van LUMC Curium, LUMC, Youz en GGZ Rivierduinen. Doel van de nascholingen is om vanuit de GGZ de kennis en ervaring die relevant is voor het gehele jeugdveld, in een interactieve bijeenkomst te delen.

Details

  • Locatie
    Online
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Dat jongeren het laatste decennium in toenemende mate met hun mentale gezondheid worstelen is bekend. Eveneens komt het vaak voor dat deze psychische problemen eetstoornissen betreffen, met name bij meisjes. Dit heeft ertoe geleid dat professionals samen met ervaringsdeskundigen en ouders de handen ineen hebben geslagen in een netwerk genaamd K-EET (Ketenaanpak EETstoornissen).

Hun doel is om de zorgketen te versterken, zodat er eerder en beter herkend wordt of er reden is tot zorg, er sneller kan worden ingegrepen en ernstige ontregelingen beter worden aangepakt. Het uitdagende aan een eetstoornis is bovendien dat het een samenspel is van mentale en somatische problematiek.

Om de ontwikkelingen in het veld en de (regionale) K-EET samenwerking te tonen wordt het programma van dit Van Krevelenwebinar ingevuld door zowel Ursula Rivierduinen, Youz Parnassia als LUMC Curium. Zoals gewoonlijk zullen ervaringsdeskundige jongeren betrokken worden. Het doel van dit Van Krevelenwebinar is om u te informeren wat te doen als een jongere met een eetstoornis bij u aanklopt.

Doelgroepen

Kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdpsychologen, hulpverleners jeugd, wijkteams, beleidsmedewerkers, Cardea, AW Jeugd-betrokkenen, huisartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, JGZ-professionals, POH’s GGZ, physician assistants en andere geïnteresseerde professionals.

Van Krevelenlezingen

Boerhaave Nascholing is in 2018 met de Van Krevelenlezingen gestart. Elk jaar organiseren we drie tot vier lezingen waarvoor wij u van harte uitnodigen. Deze cyclus is een samenwerking van LUMC Curium, LUMC, Youz en GGZ Rivierduinen. Doel van de nascholingen is om vanuit de GGZ de kennis en ervaring die relevant is voor het gehele jeugdveld, in een interactieve bijeenkomst te delen.

LUMC Curium, Youz en GGZ Rivierduinen bieden u deze lezingencyclus aan. Deelname is kosteloos.

Meer informatie

Van Krevelenwebinar | Eetstoornissen