Boerhaave Nascholing - Geriatrische Oncologie

In deze cursus staan we uitgebreid stil bij de beoordeling en behandeling van de oudere patiënt met kanker en specifieke tumorsoorten die veel bij deze groep voorkomen.

Details

  • Locatie
    LUMC - Collegezaal 3
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Oncologische behandelingen zijn vaak ontwikkeld voor relatief jonge en vitale patiënten. De behandeling van oudere en kwetsbare patiënten vormt daarom vaak een uitdaging. Door de snelle vergrijzing zien we een sterke toename van oudere patiënten met kanker. Door de grote onderlinge verschillen in vitaliteit vraagt optimale behandeling van ouderen een geïndividualiseerde aanpak. In samenwerking met Boerhaave nascholing is vanuit het LUMC hierover een Blended cursus Geriatrische Oncologie ontwikkeld.

Bent u als oncoloog, (oncologisch) chirurg, gynaecoloog, internist-ouderengeneeskunde/klinisch geriater of verpleegkundig specialist betrokken bij oncologische zorg voor ouderen, laat u dan bijscholen over dit onderwerp tijdens onze blended cursus Geriatrische Oncologie.

In deze cursus staan we uitgebreid stil bij de beoordeling en behandeling van de oudere patiënt met kanker en specifieke tumorsoorten die veel bij deze groep voorkomen

De lesstof uit de cursus, die bestaat uit een voorbereidende e-learning en een on campus cursusdag, kunt u direct in de praktijk toepassen.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Geriatrische Oncologie 2024