Traumachirurg

Prof. Dr. I.B. (Inger) Schipper

Even voorstellen
Mijn studies biomedische wetenschappen en geneeskunde heb ik gevolgd aan de Universiteit Leiden, waar ik in 1991 afstudeerde als biomedicus en in 1993 als arts. Ik promoveerde tot doctor in de geneeskunde in 2003 op het proefschrift "Treatment of unstable trochanteric fractures", waarin de behandeling van niet stabiele heupfracturen beschreven staat. De opleiding tot chirurg heb ik gevolgd in het AMC en het ziekenhuis de Weezenlande in Zwolle. Van 2000 tot 2008 was ik als chirurg/traumatoloog verbonden aan het Erasmus MC en medisch hoofd van het Traumacentrum Zuid-West Nederland. In 2008 ben ik benoemd als hoogleraar Traumachirurgie (Titel oratie: De X-factor) in het LUMC. Eveneens ben ik hoofd van het Traumacentrum LUMC.
Als traumachirurg ben ik gespecialiseerd in complexe fractuurbehandeling, zoals die van bekkenfracturen, de behandeling van gestoorde botgenezing, en in de opvang en vaak uitgebreide behandeling van polytraumapatiënten.
Naast het onderzoek ben ik uitgebreid betrokken bij het trauma-onderwijs, onder andere in de vorm van de ATLS, in binnen en buitenland.
Wetenschappelijk onderzoek
Het gezamenlijke onderzoeksprogramma "Mobiliteit" van de afdelingen Orthopedie, Traumachirurgie en Revalidatie heeft tot doel oplossingen te ontwikkelen, te evalueren en te implementeren voor acute en chronische musculoskeletale en neurologische aandoeningen. Het onderzoeksprogramma richt zich op twee onderzoekslijnen: "Prognostic Clinical Modelling" en "Optimising Clinical Outcome".
Het onderzoeksprogramma is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van de hoofdonderzoekers en bundelt de krachten van de drie afdelingen en hun klinische en methodologische nationale en internationale netwerken. Het is nauw verbonden met de LUMC-onderzoeksthema's Kanker, Infectie, Immuniteit, Levensloopepidemiologie en Geroscience en Preventie & leefstijl.
I. Optimaliseren van de kwaliteit van de zorg met behulp van bewijs uit de praktijk - "Prognostic Clinical Modelling"
De basis van dit onderzoek wordt gevormd door grote cohorten op regionaal, landelijk en internationaal niveau.

Publicaties