Boezemfibrilleren en behandelopties
Het Hart Long Centrum
Waarom u bij ons in goede handen bent
Het LUMC heeft een zeer ervaren team van cardiologen die gespecialiseerd zijn in behandelen van ritmestoornissen. Als excellent centrum kunnen wij u op het gebied van ritmestoornissen alle behandelopties aanbieden. Patiënten vanuit heel Nederland en ook vanuit Europa worden door andere cardiologen naar ons toe verwezen. Wij bieden een persoonlijke benadering waarbij wij u en uw gezondheid centraal zetten. Tevens wordt u tijdens het hele proces goed begeleidt door een van onze verpleegkundig specialisten en/of cardiologen.
Daarnaast doen wij wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg continu te kunnen blijven verbeteren.
Hoe kunt u zich voorbereiden?
Bereid uw gesprek bij de arts of verpleegkundig specialist altijd goed voor:
- Schrijf vragen die u heeft van te voren op.
- Neem altijd een actuele medicijn lijst mee naar uw afspraak in het ziekenhuis.
- Vraag eventuele allergieën voor medicijnen goed na bij de apotheek.
Wat is de prognose?
Na een ablatie hebben ongeveer 70 tot 75 van de 100 patiënten geen boezemfibrilleren meer. De kans dat het boezemfibrilleren weg blijft is fors lager bij personen met een ongezonde leefstijl. Ook ervaren personen met een ongezonde leefstijl meer klachten van het boezemfibrilleren.
Daarom is het advies aan iedereen met boezemfibrilleren om een gezonde leefstijl na te streven. Daarmee vermindert u de klachten en kunt u zo zelf de kan op succes van een ablatie fors verhogen!
Ons team van medisch personeel bestaat uit: hartfunctielaboranten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, arts-assistenten en cardiologen.
Contactgegevens van de betrokken poliklinieken
Wanneer u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u terecht bij uw behandelend cardioloog en/of verpleegkundig specialist.
Polikliniek hartziekten:
Telefoonnummer 071-526 37 14, maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 en 13.30-16.00 uur.
E-mailadres: hartpoli@lumc.nl
Indien u verhinderd bent, dient u dit zo spoedig mogelijk te laten weten zodat er een andere patiënt opgeroepen kan worden.