Nieuwe Spoedeisende Hulp LUMC opent op feestelijke wijze

9 oktober 2024
leestijd
Na jaren van toewijding en hard werken is het zover: het LUMC opent haar nieuwe, moderne Spoedeisende Hulp. De feestelijke opening werd op een ludieke manier verricht door Peter Heijkoop, de kersverse burgemeester van Leiden.

Foto van de opening met blije gezichten en applaudisserende mensen.

De nieuwe SEH biedt toekomstbestendige, hightech-mogelijkheden voor de derdelijns zorg die we als traumacentrum leveren. Met de symbolische handeling van vooruitgang en innovatie opende de burgemeester officieel de nieuwe locatie.  

Prof. dr. Martin Schalij sprak namens de raad van bestuur zijn dank uit aan de betrokken medewerkers en bouwpartners. Het maken van een nieuwe Spoedeisende Hulp is een intensieve en geen eenvoudige opdracht. Naast de bouwtechnische uitdagingen is er ook veel aandacht besteed aan het rondleiden en opleiden van zogeheten key-users. Zo waren de betrokken specialisten voorbereid om de complexe traumazorg te verrichten op de nieuwe locatie. 

Beste zorg in veilige omgeving 

De nieuwe locatie wordt in de nacht van 9 op 10 oktober volledig in gebruik genomen. De interne verhuizing van de benedenverdieping (B0) naar locatie op de tweede etage (K2) is daarmee gereed. 

De nieuwe SEH is maar liefst twee keer zo groot als de vorige locatie. Deze telt onder andere drie acute kamers, een CT-ruimte, verschillende highcare- en lowcare-behandelkamers en twee gipskamers. Daarnaast zijn er ruimten voor röntgenonderzoek, echo/gynaecologie en observatie. Ook heeft de nieuwe SEH-ruimtes voor slachtoffers van (seksueel) geweld en verschillende spreek-, onderzoeks-, oog-, kno- en familiekamers.  

De kamers zijn ingericht volgens de nieuwste medische inzichten. Dit zorgt ervoor dat onze patiënten de best mogelijke zorg ontvangen in een veilige en comfortabele omgeving. 

Met de nieuwe SEH sluiten we aan bij onze ambities: optimale en innovatieve patiëntenzorg, hoge patiënttevredenheid en minimale doorlooptijden. 

Ambities in traumazorg 

Het LUMC, Haaglanden Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis vormen samen Traumacentrum West. De drie ziekenhuizen zijn samen verantwoordelijk voor de opvang en behandeling van multitraumapatiënten binnen de regio. Het gaat dan om patiënten met meerdere ernstige letsels. Traumacentrum West is één van de elf traumacentra in Nederland.  

Lees hier meer over de SEH en de juiste route naar de nieuwe locatie. 

Een kijkje op de nieuwe Spoedeisende Hulp

Een kijkje op de nieuwe Spoedeisende Hulp