LUMC schaalt capaciteit op in verband met problemen Alrijne

5 juli 2024
leestijd
Het ziekenhuis van Alrijne kampt met problemen door de tijdelijke sluiting van de bloedprikposten van Eurofins SCAL. Om de acute zorg in de regio goed op te kunnen vangen, is de capaciteit in het LUMC opgeschaald.

Eurofins SCAL is sinds 1 juli de nieuwe leverancier van Alrijne voor bloedproducten, bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek. Door technische problemen verloopt deze dienstverlening niet zoals verwacht. Door de aanhoudende problemen heeft Alrijne besloten om vanaf woensdagmiddag 3 juli een deel van de acute zorg van Alrijne te sluiten. Het gaat daarbij om de Spoedeisende Hulp, Intensive Care, Verloskunde en Hartbewaking (CCU). Deze situatie heeft aanzienlijke gevolgen voor de bedrijfsvoering van Alrijne en heeft daarmee ook impact op de patiënten en andere ziekenhuizen in de Veiligheidsregio Hollands Midden, zo ook op het LUMC. 

Het LUMC heeft de capaciteit van diverse afdelingen flink opgeschaald om de eigen acute zorg en de geplande zorg door te laten gaan. Naast de opschaling ondersteunen we Alrijne bij bloedafnames en bloedonderzoek. We zijn onze medewerkers enorm dankbaar voor de inspanningen die zij leveren in deze situatie. 

Het LUMC staat in nauw contact met Alrijne en de andere ziekenhuizen uit de regio. Met elkaar volgen we de situatie nauwlettend en doen we er alles aan om de impact op de zorgverlening te minimaliseren.