Weekend van de Wetenschap

Anatomisch Museum LUMC open voor publiek op zondag 6 oktober

1 oktober 2024
leestijd
Het Anatomisch Museum van het LUMC opent op zondag 6 oktober 2024 weer haar deuren voor het publiek. De opening in het kader van het Weekend van de Wetenschap is bijzonder, want het museum heeft vooral een onderwijsrol. Slechts een paar keer per jaar is het museum toegankelijk voor geïnteresseerden. U kunt het museum bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur.

Iedereen is van harte welkom de bijzondere collectie van het museum te bezichtigen. Voor elke levensfase is er een vitrine ingericht rond het thema ‘Gezond en ziek’, met daarin zowel gezonde preparaten als preparaten met diverse ziektebeelden of lichamelijke afwijkingen. Op de touchscreens bij de vitrines vindt u meer informatie over de preparaten en detailfoto’s van de afwijkingen.

U hoeft zich niet aan te melden of kaarten te reserveren. Houdt u er wel rekening mee dat het museum een beperkte omvang heeft. Bij grote drukte kan er daardoor een wachttijd ontstaan. De aard van de collectie (anatomische preparaten) maakt het museum minder geschikt voor kleine kinderen.

Het Anatomisch Museum is alleen geopend op zondag 6 oktober in het Weekend van de Wetenschap. Het museum is gevestigd in het onderwijsgebouw van het LUMC, Hippocratespad 21 in Leiden. Zie ook de museum-website voor een routebeschrijving.